Hovězí plec se slaninou, sušenými houbami a s červeným vínem - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU
Hovězí plec se dá připravit na spoustu způsobů, ale jedním z těch nejlepších je dušení. A právě proto natočil šéfkuchař Marcel Ihnačák video recept, ve kterém připravuje dušenou hovězí plec se sušenými houbami a slaninou. Do základu kromě toho přijde samozřejmě i vepřové sádlo, cibule a pro svátečnější chuť i sušené švestky. „Houbový hovězí guláš“ pak skvěle doplní červené suché víno (jak v hrnci, tak ve sklenici při podávání) a rýže coby příloha. Jak si hovězí plec dopřáváte nejraději vy? Napište nám to do komentářů!
Suroviny:
· 2 lžíce vepřové sádlo Pikok
· 100 g oravská slanina Pikok
· 3 červená cibule
· 6 kuliček nové koření
· 4 bobkový list Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 1 pálivá paprička
· 6 stroužků česnek
· 1 hrst sušené houby
· 1 hrst sušené švestky Alesto
· 1 kg hovězí plec z mladého býka Řezníkova čerstvá porce
· 200 ml červené suché víno
· 400 g loupaná rajčata z konzervy Freshona
· voda nebo zeleninový vývar (dle potřeby)
· 500 g jasmínová rýže Golden Sun
· čerstvá listová petržel
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hovezi-plec-se-slaninou-susenymi-houbami-a-s-cervenym-vinem
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:20 Příprava základu se slaninou v hrnci
1:47 Příprava masa a dodělání základu v hrnci
3:24 Podlití vínem a vaření
3:36 Přidání rajčat do základu
4:20 Dušení do změknutí masa
4:30 Příprava rýže a servírování
4:55 Závěr
Suroviny:
· 2 lžíce vepřové sádlo Pikok
· 100 g oravská slanina Pikok
· 3 červená cibule
· 6 kuliček nové koření
· 4 bobkový list Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 1 pálivá paprička
· 6 stroužků česnek
· 1 hrst sušené houby
· 1 hrst sušené švestky Alesto
· 1 kg hovězí plec z mladého býka Řezníkova čerstvá porce
· 200 ml červené suché víno
· 400 g loupaná rajčata z konzervy Freshona
· voda nebo zeleninový vývar (dle potřeby)
· 500 g jasmínová rýže Golden Sun
· čerstvá listová petržel
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hovezi-plec-se-slaninou-susenymi-houbami-a-s-cervenym-vinem
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:20 Příprava základu se slaninou v hrnci
1:47 Příprava masa a dodělání základu v hrnci
3:24 Podlití vínem a vaření
3:36 Přidání rajčat do základu
4:20 Dušení do změknutí masa
4:30 Příprava rýže a servírování
4:55 Závěr