Hovězí roláda recept - perfektní večeři! | Chutný TV

Hovězí roláda recept - perfektní večeři! | Chutný TV
Suroviny:

800 g hovězího masa

1 cibule

100 ml suchého bílého vína

350 ml rajčatového protlaku

2 stroužky česneku

2 vejce

200 g sýru

3 polévkové lžíce strouhanky

½ čajové lžičky sušeného oregana

½ čajové lžičky sušené bazalky

½ čajové lžičky sušené petržele

½ čajové lžičky mletého černého pepře

½ čajové lžičky soli
1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na co nejtenčí plátky a poté ji dáme do pečící formy o velikosti 22 cm (nebo do malého pekáče) 1 kus
2. Hovězí maso si dáme na pracovní desku a rozkrojíme ho podél vláken 800 g
3. Neměli bychom ho ale rozříznout celé, nechceme z něj dva kusy. Pouze z něj uděláme jeden velký steak o tloušťce asi 1 cm
4. Maso osolíme 1/2 čajové lžičky
5. Poté opepříme 1/2 čajové lžičky
6. Do mísy dáme najemno nastrouhaný sýr 200 g
7. Přidáme prolisovaný česnek 2 kusy / stroužky
8. Přisypeme 3 polévkové lžíce strouhanky
9. Přidáme sušenou bazalku 1/2 čajové lžičky
10. Přidáme sušené oregano 1/2 čajové lžičky
11. Přidáme sušenou petržel 1/2 čajové lžičky
12. Přisypeme sůl 1/2 čajové lžičky
13. Přidáme vejce 2 kusy
14. Vše dobře promícháme tak, aby se všechny přísady spojily
15. Směs rozetřeme po celém steaku kromě 2 cm po krajích
16. Maso opatrně srolujeme
17. Rolky svážeme nití, aby se nerozpadly
18. Vložíme je do pečící formy s cibulí tak, aby okraje směřovaly dolu
19. Do formy dáme rajčatový protlak 350 g
20. Přilijeme bílé víno 100 ml
21. Rolády pomažeme zbytkem rajčatového protlaku
22. Formu zakryjeme alobalem
23. PEČEME NA 180 °C / 2 H