Hovězí udon polévka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Pokud si chcete dopřát kus asijské kuchyně u sebe doma, vyzkoušejte třeba pšeničné nudle udon. Tato japonská specialita – podobná tradiční polévce ramen – se skvěle hodí do vývaru podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě nám známých surovin – petržele, celeru, mrkve, zázvoru nebo česneku – v něm najdete i řadu exotických, jako jsou houby shitake nebo zelená řasa kombu. Silnou chuť mu pak dodají pečená hovězí žebra a vepřová nožička. Až budete mít vývar hotový, stačí přidat vařené hovězí maso a spoustu dobrot na ozdobení – například česnekové chipsy nebo smaženou tempuru. Už jste někdy podobnou polévku vyzkoušeli? A chutnalo vám?

https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/hovezi-udon-polevka

Suroviny (4 porce):
Vývar:
- 400 g hovězích kostí (žebra)
- 1 vepřová nožička
- 25 ml slunečnicového oleje
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 2 stroužky česneku
- 20 g zázvoru
- 80 g cibule
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- 2,5 l vody
- 10 g sušených hub Shitake (asi 5 hub)
- 1 sušená řasa Kombu
- 1 lžíce japonské omáčky Hon tsuyu
- 1 lžíce saké
- sůl
- pepř
Do talíře použijeme:
- 300 g čerstvých udon nudlí
- 4 lžíce sezamového oleje
- 300 g hovězího zadního nebo roštěnce
- 100 ml vody
- 100 ml japonské omáčka Hon tsuyu
- 100 ml lžíce saké
- 1 menší cibule
- 20 g zázvoru
- 1 lahůdková cibulka
- tenké proužky čerstvé pálivé papričky
- 4 lžíce česnekových chipsů
- 4 lžičky chilli oleje
- 4 lžíce smažené tempury

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe