Hraběnčiny řezy - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Hraběnčiny řezy (také známé jako koláč paní hraběnky) jsou výjimečně nadýchaný dezert, který krásně vypadá, ale poměrně snadno se připravuje. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, podle kterého to zvládnete krok po kroku. Kromě přípravy těsta (do kterého se trochu netradičně dává polohrubá mouka) se ho naučíte i jednoduše vyválet mezi listy pečicího papíru a pak snadno přemístit do pekáče. Pak už nezbývá nic jiného než koláč naplnit. Kromě jablek, vlašských ořechů a skořice můžete přidat i borůvky, ostružiny či jiné lesní plody, ale rozhodně nesmíte zapomenou na bílkový sníh! Na závěr nastrouhejte zbytek těsta navrch a šup s koláčem do trouby. S čím si tento dezert dáte vy – s kávou, nebo čajem?

Suroviny:
· 400 g polohrubá mouka + na vysypání
· 250 g máslo + na vymazání
· 6 g kypřicí prášek
· 4 vejce „M“
· 1 lžíce citronová kůra
· 1 špetka sůl
· 2 vanilkový cukr
· 900 g jablka
· 1 lžíce skořice
· 70 g vlašské ořechy
· 100 g moučkový cukr

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hrabenciny-rezy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:50 Vyválení těsta
1:30 Vložení těsta do pekáče
2:00 Vrstvení náplně
3:26 Pečení
3:37 Porcování a závěr