Jackfruit kari - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kuřecí kari je klasika, kterou jste už dost možná měli možnost vyzkoušet, ale ochutnali jste někdy veganské kari s jackfruitem? Jackfruit je výjimečná plodina ze Srí Lanky, která se v nezralém stavu používá jako zelenina a po dozrání jako chutné ovoce. Šéfkuchař Roman Paulus už s ním několikrát vařil, a tak připravil recept na výborné jackfruit kari s tofu. Naučíte se připravit základ na kari z cibule, česneku, rajčat a kokosového mléka, který můžete použít i na další kari recepty. Tentokrát ale zkuste přidat již zmiňovaný jackfruit a restované tofu, které stačí doplnit koriandrem, smaženou šalotkou a kouskem limetky. Už jste někdy jackfruit ochutnali?

Suroviny:
· 30 g kokosový olej Vitasia
· 2 červená cibule
· 4 stružky česnek
· 4 rajčata
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 4 lžíce kari koření Kania
· 400 ml kokosové mléko Freshona
· 2 plechovky jackfruit v nálevu Vitasia
· 1 hrst čerstvý koriandr
· 1 limetka
· 180 g marinované tofu Vitasia
· 2 lžíce rostlinný olej Vita D'or
· 1–2 lžíce bramborový škrob Belbake
· 320 g basmati rýže Vitasia
· 1 šalotka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jackfruit-kari

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Restování základu
0:54 Přidání kari koření
1:15 Kokosové mléko
1:26 Přidání Jack Fruit
1:52 Dokončení koriandrem
1:58 Servírování