Jahodový cupcake s mascarpone - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Když vás honí mlsná, nemusíte rovnou spořádat celý dort. Ale takový minidortík, proč ne! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na oblíbené zákusky – cupcaky. Naučíte se namíchat snadné nekynuté vanilkovo-smetanové těsto a zjistíte trik, jak ho zapracovat, aby zůstalo i po upečení krásně vláčné a nadýchané. Protože správný cupcake by neměl být suchý, zjistíte i jak ho po upečení snadno naplnit jahodovým pyré a ozdobit jednoduchým krémem z mascarpone. Navrch stačí už jen přidat čerstvé jahody, trochu nastrouhané čokolády a můžete se do nich pustit! Za jak dlouho byste dokázali spořádat celý plech?

Suroviny na 20 kusů:
Muffiny:
250 g hladké mouky
250 g krystalového cukru
15 g kypřicího prášku
30 g vanilkového cukru
4 vejce “M”
250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)

Krém a náplň:
500 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
100 g moučkového cukru
150 g jahod + cukr dle chuti

Dozdobení:
čerstvé jahody
hořká čokoláda
snítka máty

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jahodovy-cupcake-s-mascarpone

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:53 Plnění košíčků
1:16 Pečení košíčků
1:30 Krém z mascarpone
2:05 Plnění cupcakes
2:30 Jahodové pyré
2:45 Dozdobení a servírování