Jak udělat perfektní cheeseburger! Originální recept od amerického šéfkuchaře! | Chutný TV

Jak udělat perfektní cheeseburger! Originální recept od amerického šéfkuchaře! | Chutný TV

Suroviny:
500 g mletého hovězího masa
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička mletého černého pepře
8 plátků čedaru
3 polévkové lžíce vody
4 hamburgerové bulky (se sezamem)
40 g měkkého másla
1 malý hlávkový salát
2 rajčata
3 nakládané okurky
1 červená cibule
4 polévkové lžíce kečupu
4 polévkové lžíce hořčice

1. Hamburgerové bulky (se sezamem) rozkrojíme napůl 4 kusy
2. Vnitřní část potřeme máslem 40 gramů
3. A smažíme je na pánvi, dokud nezhnědnou
4. Připravíme cheeseburger: na opečenou bulku dáme nakrájený ledový salát
5. Jedna malá hlávka
6. Mezitím si z mletého masa přichystáme na cheeseburger placičky o tloušťce 1,5-2 cm a průměru 8 cm 500 g
7. Maso dáme na jiný stůl
8. Obě strany posypeme solí a černým pepřem 1 čajová lžička / 1 čajová lžička
9. Položíme je na pánev bez oleje (tuk pustí samotné maso a vy tak budete mít zdravější cheeseburger)
10. Smažíme z jedné strany, dokud nechytne barvu, poté i z druhé strany
11. Na každý karbanátek položíme 2 plátky čedaru 8 plátků
12. Do pánve nalijeme vodu a okamžitě ji přikryjeme pokličkou 3 polévkové lžíce
13. Po 45 vteřinách pokličku sundáme (sýr by měl být zcela rozteklý)
14. Maso položíme stranou se sýrem na ledový salát
15. Poté přidáme pár kroužků nakrájené červené cibule 1 kus
16. Rajčata nakrájíme na tenká kolečka 2 kusy
17. 2-3 tenká kolečka rajčete položíme na cibuli
18. Poté pár plátků nakládaných okurek 3 kusy
19. Nakonec dáme vrstvu hořčice 4 polévkové lžíce
20. Přidáme 4 polévkové lžíce kečupu
21. A přikryjeme druhou půlkou bulky