Jednoduché zapečené těstoviny s lososem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Máte rádi zapečené těstoviny? A kdo by neměl! Vyzkoušejte tentokrát něco lepšího než obyčejné šunkofleky a uvařte si podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse penne na středomořský způsob zapečené s lososem. Kromě samotné ryby a těstovin v nich najdete ještě kopu rajčat (čerstvých i konzervovaných), chilli papričku, olivy, smetanu a i kapku bílého vína. Směs pak stačí jen vylít do pekáčku, zasypat trochou parmazánu a strouhanky a dát péct do trouby. S čím máte zapečené těstoviny nejraději vy?

Suroviny:
· 200 g těstoviny penne Combino
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 3 lžíce extra panenský olivový olej Sol&Mar
· 8 stroužků česnek
· 1 pálivá paprička
· 250 g rajčata
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 100 ml bílé suché víno Soave
· 250 g bio krájená rajčata Baresa
· 100 g černé olivy Sol&Mar
· 1 lžíce sekaný čerstvý tymián
· 200 g smetana ke šlehání (33 % tuku) Pilos
· 200 g filet lososa
· 1 hrst čerstvá bazalka
· 10 g čerstvý listová petržel
· 25 g strouhanka
· 100 g strouhaná mozzarella Lovilio


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jednoduche-zapecene-testoviny-s-lososem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Základ
0:40 Podlití vínem a provaření
0:56 Sekaná rajčata, smetana a další
1:19 Losos do základu
1:27 Předvařené penne
1:32 Bylinky
1:50 Předání do zapékací misky a pečení
2:12 Servírování