Jelení guláš na červeném víně s rozmarýnem a pečenou dýní - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Zvěřinový guláš se dá připravit na stovky různých způsobů, ale na podzim vás žádný z nich nezahřeje jako ten, který použil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Jeho recept na jelení guláš nevyniká pouze poctivým základem z cibule a česneku nebo červeným vínem, které se ke zvěřině náramně hodí. Zaujme vás zejména máslová dýně, která slouží jako nečekaně dobrá příloha. Tu stačí jen oloupat, vydlabat a naporcovanou upéct. Kromě samotného receptu se dozvíte i to, jak libovolný guláš jednoduše zahustit bez rizika vzniku hrudek. ‍ S čím máte guláš nejraději vy?

Suroviny:
· 3 cibule
· 2 lžíce vepřové sádlo Pikok
· 7 stroužků česnek
· 4 bobkový list Kania
· 7 kuliček nové koření
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 máslová dýně
· olivový olej Primadonna
· čerstvý tymián
· 600 g jelení maso na guláš
· 1 lžíce sladká mletá paprika Kania
· 2 lžíce rajčatový protlak Kania
· 300 ml červené suché víno
· voda nebo vývar
· 1 lžíce strouhanka Belbake
· čerstvý rozmarýn
· 2 lahůdková cibulka


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jeleni-gulas-na-cervenem-vine-s-rozmarynem-a-pecenou-dyni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu
1:18 Příprava dýně a pečení
2:25 Příprava masa
3:32 Dokořenění masa
4:15 Servírování