Jelení guláš se špeclemi - M. Ihnačák - RECEPTY K. LIDLU

Jelení maso je specialita, které se jedlíkům příliš často nedostává, takže je potřeba si na ní dát řádně záležet! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na jelení guláš, jehož přípravou vás přehledně provede od začátku do konce. Před přidáním samotného jeleního masa se naučíte připravit základ z cibule, česneku a kořenové zeleniny. Orestovanou zvěřinu pak ještě doplníte rajčatovým protlakem a červeným vínem. Šéfkuchař podává zvěřinový guláš se špeclemi, ale pochutnáte si i s čerstvým chlebem. Co z jeleního masa máte nejraději vy?

Suroviny:
· 2 lžíce vepřové sádlo Pikok
· 2 velká mrkev
· 2 velká kořenová petržel
· 3 cibule
· 5 stroužků česnek
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 3 bobkový list Kania
· 6 kuliček nové koření
· 1 kg jelení maso na guláš
· 140 g rajčatový protlak Kania
· 200 ml červené víno
· voda
· 500 g špecle Chef select
· olivový olej Primadonna
· čerstvá listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jeleni-gulas-se-speclemi

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0.00 Úvod
0:18 Základ na pánvi
1:58 Přidání masa a restování na pánvi
2:23 Přidání dalších surovin do základu
3:06 Podlití červeným vínem a následně vodou
3:48 Dochucení a dušení
4:23 Příprava špeclí
5:26 Servírování