Jelení kýta na houbách s restovaným celerem - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Chcete-li si pochutnat na opravdové zvěřinové dobrotě, vyzkoušejte video recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil jelení kýtu na houbách a celeru. Naučíte se připravit jednoduchou marinádu na zvěřinu, samotné jelení steaky z kýty a samozřejmě i houbovou omáčku. Jejím základem je kromě hlívy a žampionů i restovaný celer, který jelení maso krásně doplní a zároveň bude sloužit i jako lehká příloha. ️ Jakou zvěřinovou pochoutku máte nejraději vy?

Suroviny:
· olivový olej Primadonna
· 500 g celeru
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 6 stroužků česneku
· čerstvý tymián
· 80 g másla Pilos
· ½ citronu (šťáva)
· 200 g žampionů
· 200 g hlívy
· 500 g jelení kýty
· 1 hrst čerstvého rozmarýnu
· 200 ml červeného vína Bordeaux
· 1 lžíce hladké mouky Belbake
· 1 hrst polníčku

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jeleni-kyta-na-houbach-s-restovanym-celerem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:33 Příprava celeru
1:35 Příprava houbové omáčky
2:10 Okořenění masa
2:50 Restování hub a celeru
3:20 Příprava jíšky
3:39 Houbová omáčka a celer
5:03 Příprava masa na pánvi
5:16 Dochucení houbové omáčky
5:40 Dodělání masa
6:22 Dodělání houbové omáčky
7:20 Servírování