Jelení kýta na smetaně - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Máte rádi svíčkovou na smetaně? A co zvěřinu, taky? Roman Paulus připravil recept, ve kterém můžete tyto dvě delikatesy prakticky zkombinovat. Naučíte se připravit jelení kýtu a zabalit ji do pěkných a chutných rolád s klobásou, kyselou okurkou a samozřejmě kořenovou zeleninou. Zjistíte taky, jak uvařit výborný základ na smetanovou omáčku, do které kromě klasických surovin patří i jablka nebo citron, které dodají omáčce skvělý šmrnc. Nakonec vše podávejte s hrnečkovým knedlíkem a máte skvělý oběd, který udělá i velkou parádu na nedělní rodinné hostině. Jaký je váš vztah k zvěřině? Napište nám do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/jeleni-kyta-na-smetane

Suroviny:
Kýta:
-800 g jelení kýty na plátky
-keramický mlýnek s pepřem Kania
-keramický mlýnek s mořskou solí Kania
-2 slezské klobásy Pikok
-2 kyselé okurky Cornichons Freshona
-30 g mrkve
-35 g kořenové petržele
-35 g celeru
-2 lžíce vepřového sádla Pikok

Omáčka:
-50 g anglické slaniny Pikok
-60 g celeru
-120 g mrkve
-65 g kořenové petržele
-100 g cibule
-50 g másla Pilos
-1 sladké jablko
-1 menší bio citron
-2 lžíce plnotučné hořčice Kania
-1 lžička cukru Belbake
-větvička čerstvého rozmarýnu
-2 lžíce octa
-550 ml hovězího vývaru
-6 kuliček nového koření Kania
-15 kuliček celého černého pepře Kania
-3 bobkové listy Kania
-200 ml čerstvé smetany Pilos (33 % tuku)
-3 lžíce brusinek
-Hrnečkové knedlíky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe