Jelení kýta s bramborovými plackami - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Myslíte si, že recepty se zvěřinou jsou příliš složité? Vůbec ne! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na dokonalé steaky z jelení kýty doplněné o houby, bramborové placky a omáčku z červeného portského vína. Zjistíte, jak správně jelení (ale můžete zkusit i srnčí nebo dančí) maso opéct, aby mělo co nejlepší chuť, i jak správně připravit houby (v tomto případě žampiony a hlívu královskou), aby nepustily příliš mnoho vody a byly krásně opečené. K tomu všemu Roman Paulus nachystal i jednoduché bramborové placky z brambor, vejce a mouky a skvělou omáčku z jeleního výpeku a portského vína. Jaká zvěřina chutná nejvíce vám? Napište nám to do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/jeleni-kyta-s-bramborovymi-plackami-houbami-a-omackou-z-portskeho-vina

Suroviny:
- 8 plátků jelení kýty
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- řepkový olej Vita D'or
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 3 lžíce másla Pilos
- 2 šalotky
- 200 ml červeného portského vína Tawny Port Armilar
- 300 g vařených brambor
- 1 vejce „M“
- 1 lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
- 90 g hrubé mouky Belbake
- 400 g čerstvých hub mix (hlíva + žampiony)

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe