Kachní udon polévka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Ramen je vydatný nudlový vývar, který má svůj původ v dalekém Japonsku, ale velké oblibě se těší i u nás. To ví i šéfkuchař Roman Paulus a připravil proto recept na variaci kachního ramenu s udon nudlemi. Ve video návodu se dozvíte, jak připravit asijský kachní vývar, ve kterém využijete spoustu exotických surovin, jako jsou houby shitake, řasa kombu nebo japonské rýžové víno mirin. Na nudlích si pak pochutnáte navíc ještě s lanýžovým olejem a miso pastou. Výsledkem vašeho vaření pak bude hutný vývar s vejcem a zeleninou, který hravě naplní roli hlavního jídla a hlavně úžasného gastronomického zážitku. ‍ Už jste ramen někdy vyzkoušeli?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!

Suroviny (4 porce):
Vývar:
● 25 ml slunečnicového oleje
● 50 g mrkve
● 50 g celeru
● 50 g petržele
● 2 stroužky česneku
● 20 g zázvoru
● 80 g cibule
● 5 kuliček nového koření
● 10 kuliček černého pepře
● 1 bobkový list
● 50 g pórku
● 500 g opečených kachních částí na polévku (krk, hřbet, křídla, ocásek)
● 2,5 l vody
● 10 g sušených hub Shitake
● 1 sušená řasa Kombu
● 1 lžíce japonské omáčky Hon Tsuyu
● 1 lžíce rýžového vína Mirin
● 1 lžíce rýžového octa
● sůl

Do talíře použijeme:
● 300 g udon nudlí
● 4 lžíce lanýžového oleje
● kachní maso obrané z vývaru + 1 lžíce miso pasty
● 1 lahůdková cibulka
● 4 vejce
o 50 ml sójové omáčky
o 50 ml rýžového vína Mirin
o 1 stroužek česneku
● 2 lžíce marinovaného zázvoru
● 2 hrsti jedlých klíčků hrášku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe