Kapří hranolky ve vinném těstíčku s bramborovým salátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

K tradičním českým Vánocům patří kapr. Vyzkoušejte ho tentokrát v lehké obměně v podobě kapřích hranolek v těstíčku s bílým vínem. Šéfkuchař Roman Paulus vás provede celým receptem. Zjistíte, jak kapří filety správně naporcovat i namarinovat v česneku a koření. Naučíte se připravovat těstíčko a samozřejmě i klasickou přílohu v podobě bramborového salátu. Na ten má každý svůj vlastní (a možná i tajný) recept, ale pokud chcete, můžete vyzkoušet ten od Romana Pauluse, který nepřidává vajíčko ani šunku a nechává vyniknout chuti zeleniny. Jak máte bramborový salát nejraději vy?

Suroviny:
Kapr:
· 600 g kapří půlky
· 4 stroužky česnek
· čerstvý tymián
· 1 lžička mletá pálivá paprika Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 3 lžíce bramborový škrob Belbake
· 3 lžíce hladká mouka Belbake
· 1,5 lžičky kypřící prášek do pečiva Belbake
· 1 × vejce „M“
· 100 ml suché bílé víno Veltlínské zelené Hranice
· řepkový olej Vita D'or
Salát :
· 90 g celer
· 90 g kořenová petržel
· 120 g mrkev
· 300 g vařené brambory
· 90 g kyselé okurky Cornichos Premium Freshona
· 30 g cibule
· 1 lžíce plnotučná hořčice Kania (dle chuti)
· 210 g majonéza premium Kania
· 1 lžička krupicový cukr Belbake (dle chuti)
· dle chuti lák z okurek
Servírování:
· 1 × lahůdková cibulka
· 1 × citron
· smažená listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kapri-hranolky-ve-vinnem-testicku-s-bramborovym-salatem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Marinování kapra
1:19 Bramborový salát
2:50 Smažení kapra
3:58 Servírování