Karamelky - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Milujete karamelky nebo oblíbené polské bonbony Krowky (nebo správněji Krówki)? Možná se budete divit, jak snadné je si podobný recept připravit doma! Potřebujete k tomu jen několik základních ingrediencí – cukr, máslo a smetanu – a se zbytkem vám poradí šéfkuchař Roman Paulus. ‍ Zjistíte, jak správně připravit karamel a i jak z něho pomocí smetany a mléka vytvořit správně hustou karamelovou hmotu. Tu pak jen necháte pořádně vychladnout (nejdříve při pokojové teplotě, pak v lednici) a nakrájíte na malé kvádry – domácí karamelové potěšení je hotové! A jaké jsou vaše nejoblíbenější bonbony?

Suroviny:
150 g krupicového cukru
100 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
30 g másla

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/karamelky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Rozehřání cukru
0:36 Přidání smetany
1:23 Sváření
1:49 Vyzkoušení správné konzistence
2:30 Přidání másla
2:53 Nalití do formy a chladnutí
3:26 Krájení