Klasický dort Pavlova - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Pavlova je dort, se kterým se možná nepotkáváte tak často, což je jeden z důvodů, proč byste si ho měli vyzkoušet připravit přímo doma. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, ve kterém vás provede celým postupem, který začíná vyšleháním jemného sněhu. Do toho se kromě moučkového cukru přidává i škrob, který zajistí, že bude výsledný dort uvnitř krásně vláčný. ️ Až Pavlovu necháte vysušit v troubě, stačí ji naplnit šlehačkou či citronovým krémem a ozdobit ovocem dle chuti. Už jste někdy takový dort ochutnali?

Suroviny:
Bílková Pavlova:
· 120 g bílek
· 220 g moučkový cukr
· 2 lžíce bramborový škrob
· 2 lžíce citronová šťáva
· vanilkové aroma
Náplň a dekorace:
· 250 ml smetana ke šlehání (40 % tuku)
· 200 g drobné ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)
· 1 snítka máta
· 5 g jahody/maliny sušené mrazem
· na posypání moučkový cukr
· rubínová prachová barva ve spreji

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/klasicky-dort-pavlova

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Rozšlehání bílků
0:37 Přidání cukru a škrobu
1:03 Citronová šťáva a vanilkové aroma
1:23 Tvarování na plechu
1:28 Sušení v troubě
2:42 Příprava šlehačky
3:09 Plnění šlehačkou a ovocem
4:55 Dozdobení a závěr