Knedlík blboun s prejtem a kysaným zelím - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Už jste někdy zkusili blbouny? Máme na mysli skvělé plněné kynuté knedlíky, které připravil šéfkuchař Roman Paulus. Dozvíte se, co to vlastně takový „blboun“ je a hlavně, jak ho správně připravit. Naučíte se, jak připravit těsto na plněné kynuté knedlíky i jak namíchat nádivku z prejtu a smažené cibulky. Ještě před vařením knedlíků v páře, které trvá jen chviličku, si připravíte kysané zelí restované na sádle, které k tomuto jídlu neodmyslitelně patří. Ochutnali jste už blbouna? Napište nám to do komentářů!

Suroviny (10 knedlíků):
Těsto:
· 500 g hrubé mouky Belbake + na podsypání
· 21 g čerstvého droždí
· 2 lžíce krupicového cukru Belbake
· 1 vejce „M“
· 1 lžíce rostlinného oleje Vita D'or
· 250 ml plnotučného mléka Pilos
Zelí:
· 2 lžíce vepřového sádla Pikok
· 1 cibule
· 400 g kysaného zelí Chef Select
· 1 vetší brambora
· 10 kuliček nového koření Kania
· 25 kuliček celého černého pepře Kania
· 5 bobkových listů Kania
· krupicový cukr dle chuti
Náplň:
· 400 g zabijačkového prejtu
· 100 g vařených brambor
· 4 lžíce smažené cibulky Kania
· 2 lžíce sekané listové petržele + na ozdobu
Dokončení:
· 1 cibule
· 100 g sádla

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/knedlik-blboun-s-prejtem-a-kysanym-zelim

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:53 Příprava zelí
1:50 Náplň do knedlíků
2:15 Příprava knedlíků
2:48 Plnění knedlíků a kynutí
3:05 Vaření knedlíků
3:35 Servírování