Konfitovaný králík se šťouchanou mrkví a zázvorem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Zase králíka? Zase králíka! S receptem od šéfkuchaře Romana Pauluse se na králíka budete pokaždé těšit! Tentokrát se ho naučíte naporcovat, namarinovat a nakonec i konfitovat v pořádné vrstvě rostlinného oleje. Konfitování je pro přípravu králičího masa jako dělané, protože díky němu maso nevyschne a bude i po několika hodinách v troubě krásně šťavnaté. Jako přílohu pak zkuste šťouchanou mrkev se zázvorem a brambory. A samozřejmě kapkou smetany! Na závěr stačí přidat trochu cuketového salátu na ozdobu a můžete podávat! Jak králíka připravujete nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:

Králík:
1 × králík bez hlavy Řezníkova čerstvá porce
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
3 × bobkový list Kania
10 kuliček nové koření
10 kuliček černý pepř Kania
1 × bio citron (kůra)
2 hlavičky česnek
6 × větvička čerstvého rozmarýnu
6 × větvička čerstvého tymiánu
500 ml olivový olej Primadonna
500 ml slunečnicový olej Vita D'or

Šťouchaná mrkev:
800 g mrkev
200 g brambory
50 ml čerstvá zázvorová šťáva
60 g máslo Pilos
100 ml smetana na vaření (12 % tuku) Pilos

Marinovaná cuketa:
250 g cuketa
4 lžíce bio extra panenský olivový olej Primadonna
1 × bio citron (šťáva)
1 × snítka čerstvé bazalky


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/konfitovany-kralik-se-stouchanou-mrkvi-a-zazvorem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Naporcování masa
1:11 Nasolení masa, přidání bylinek
2:07 Marinování
2:12 Zalití olejem
2:42 Pečení
2:55 Příloha šťouchaná mrkev s bramborem a se zázvorem
3:15 Příprava cuketového salátu
3:52 Příprava šťouchané mrkve
5:08 Servírování