Král mezi čokoládovými dorty – nejjednodušší a nejchutnější čokoládový dezert | Chutný TV
Král mezi čokoládovými dorty – nejjednodušší a nejchutnější čokoládový dezert | Chutný TV
Suroviny:
Na korpus dortu:
6 vaječných bílků
200 g cukru
250 g nasekaných vlašských ořechů
20 g mouky
20 g kakaa
1 čajová lžička kypřícího prášku
Na krém:
6 vaječných žloutků
250 g cukru
20 g kakaa
200 g másla 82%
3 ml rumového aroma
Na zodobení:
40 g hořké čokolády
20 ml smetany ke šlehání 30%
Na dortový korpus:
1) Do mísy nasypeme mouku 20 g
2) Přidáme kakao 20 g
3) Přisypeme kypřící prášek 1 čajová lžička
4) Vše dobře promícháme lžící
5) Do další mísy dáme vaječné bílky a cukr 6 kusů/200 g
6) Důkladně mícháme, dokud nezískáme tuhou hmotu
7) Do směsi s vaječnými bílky přidáme nasekaná vlašská jádra 250 g
8) Poté přisypeme směs mouky a kakaa
9) Důkladně promícháme metlou
10) Výslednou hmotu vlijeme do pečící formy o rozměrech 24x30 cm vyložené pečícím papírem
11) Rovnoměrně rozprostřeme
12) PEČEME NA 180 °C/25 MIN
13) Mezitím si připravíme krém: do mísy si nasypeme cukr 250 g
14) Přidáme vaječné žloutky 6 kusů
15) Důkladně promícháme metlou
16) Za stálého míchání vaříme ve vodní lázni, dokud hmota nezhoustne
17) Po zhoustnutí přisypeme kakao a ještě další minutu vaříme, nepřestáváme přitom míchat 20 g
18) NECHÁME VYCHLADNOUT
19) Do další mísy dáme máslo 82% 200 g
20) Přilijeme rumové aroma 3 ml
21) Přidáme vychladnutý krém
22) Vše mícháme, dokud nevznikne jemný a nadýchaný krém
23) DÁME VYCHLADIT
24) Krém rozetřeme po vychladnutém dortovém korpusu a uhladíme ho
25) DÁME VYCHLADIT
Na ozdobu:
26) Rozpustíme si hořkou čokoládu a smetanu ke šlehání 30% 40 g/20 ml
27) Dort ozdobíme rozpuštěnou čokoládou
28) DÁME CHLADIT NA DALŠÍ 3 H
Suroviny:
Na korpus dortu:
6 vaječných bílků
200 g cukru
250 g nasekaných vlašských ořechů
20 g mouky
20 g kakaa
1 čajová lžička kypřícího prášku
Na krém:
6 vaječných žloutků
250 g cukru
20 g kakaa
200 g másla 82%
3 ml rumového aroma
Na zodobení:
40 g hořké čokolády
20 ml smetany ke šlehání 30%
Na dortový korpus:
1) Do mísy nasypeme mouku 20 g
2) Přidáme kakao 20 g
3) Přisypeme kypřící prášek 1 čajová lžička
4) Vše dobře promícháme lžící
5) Do další mísy dáme vaječné bílky a cukr 6 kusů/200 g
6) Důkladně mícháme, dokud nezískáme tuhou hmotu
7) Do směsi s vaječnými bílky přidáme nasekaná vlašská jádra 250 g
8) Poté přisypeme směs mouky a kakaa
9) Důkladně promícháme metlou
10) Výslednou hmotu vlijeme do pečící formy o rozměrech 24x30 cm vyložené pečícím papírem
11) Rovnoměrně rozprostřeme
12) PEČEME NA 180 °C/25 MIN
13) Mezitím si připravíme krém: do mísy si nasypeme cukr 250 g
14) Přidáme vaječné žloutky 6 kusů
15) Důkladně promícháme metlou
16) Za stálého míchání vaříme ve vodní lázni, dokud hmota nezhoustne
17) Po zhoustnutí přisypeme kakao a ještě další minutu vaříme, nepřestáváme přitom míchat 20 g
18) NECHÁME VYCHLADNOUT
19) Do další mísy dáme máslo 82% 200 g
20) Přilijeme rumové aroma 3 ml
21) Přidáme vychladnutý krém
22) Vše mícháme, dokud nevznikne jemný a nadýchaný krém
23) DÁME VYCHLADIT
24) Krém rozetřeme po vychladnutém dortovém korpusu a uhladíme ho
25) DÁME VYCHLADIT
Na ozdobu:
26) Rozpustíme si hořkou čokoládu a smetanu ke šlehání 30% 40 g/20 ml
27) Dort ozdobíme rozpuštěnou čokoládou
28) DÁME CHLADIT NA DALŠÍ 3 H