Křepelka pečená na bylinkách s luštěninovým ragú - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Křepelka patrně není něco, co si dopřáváte pravidelně. Pro některé se možná překvapivé jedná o zvěřinu, která je typická pro francouzskou kuchyni. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil recept na křepelku na bylinkách s luštěninovým ragú a houbami. Naučíte se, jak křepelku správně vykostit i jak ji opéct v pánvi tak, aby zůstala krásně šťavnatá. Jako příloha poslouží již zmiňované luštěniny s žampiony, které můžete v sezóně nahradit i lesními houbami. Už jste někdy křepelčí maso ochutnali? A co na něj říkáte?

Suroviny:
Luštěninové ragú:
· extra panenský olivový olej Primadonna
· 200 g žampiony
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 50 g cibule
· 2 stroužky česnek
· 250 ml vývar z koster křepelky
· 400 g směs obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
· listová petržel
· 2 lžíce máslo Pilos
Křepelka:
· 4 křepelky
· sušený rozmarýn
· na opékání rostlinný olej Vita d´Or
· 1 lžíce máslo Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/krepelka-pecena-na-bylinkach-s-lusteninovym-ragu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Luštěninové ragů
1:10 Křepelka příprava a pečení
3:12 Dokončení přílohy
3:27 Servírování