Krevety s kritharaki a cuketou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Těstoviny kritharaki jsou populární zejména v řecké kuchyni a často se jim také přezdívá „těstovinová rýže“. Šéfkuchař Roman Paulus natočil recept, ve které využijete nejenom je, ale také další populární suroviny řecké kuchyně, takže například kapary, krevety nebo olivy kalamata. Naučíte se uvařit výbornou omáčku na těstoviny, která se liší od těch známých italských například tím, že v ní kromě rajčat najdete i mátu nebo citronovou (či pomerančovou) kůru. Na samý závěr stačí krátce orestovat samotné krevety a můžete podávat. Nejlépe s řeckým vínem! Už jste těstoviny kritharaki někdy vyzkoušeli?

Suroviny:
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 300 g těstoviny kritharaki Eridanous
· 5 lžic extra panenský olivový olej Eridanous
· 5 stroužků česnek
· 1 šalotka
· 1 cuketa
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 300 g bio loupaná krájená rajčata Baresa
· 1 bio citron (kůra)
· 1 snítka čerstvá máta
· 30 g kapary Italiamo
· 300 g syrové celé krevety 30/40
· 1 snítka čerstvý tymián
· 50 ml suché bílé víno Soave
· 50 g černé olivy bez pecky kalamata Eridanous

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/krevety-s-kritharaki-a-cuketou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes.
0:00 Úvod
0:10 Vaření těstovin
0:20 Vaření omáčky
1:56 Příprava krevet
4:01 Servírování