Kroupová jelita - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Kromě jitrnic (nebo správněji jaternic) patří ke klasické české zabíjačce i kroupová jelita. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil návod, jak na ně. Během pár minut zjistíte, co do jelit vše patří, jak namlít játra a plíce i jak správně nasekat ovar. Kromě toho využijete i typickou zabijačkovou buchtu a samozřejmě kroupy a krev, aby měla jelita krásnou barvu i konzistenci. Nakonec se naučíte jelítka i narazit a poctivě zašpejlovat. Až budete mít hotovo, pochutnáte si na této dobrotě nejvíce se zelím, jablečným křenem anebo jen tak s hořčicí a nakládanými okurčičkami. Máte raději jelita, nebo jitrnice? Napište nám to do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/kroupova-jelita

Suroviny:
- 200 g syrových jater
- 200 g vařených plic
- 2 kg vařeného tučného masa včetně kůže (paždík, hlava, lalok, bok)
- mletý pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce sušené majoránky
- špetka mletého nového koření
- ½ zabijačkové buchty
- vývar z ovaru
- 700 g vařených ječných krup
- 300 ml vymíchané vepřové krve

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe