KRTKŮV DORT - Hokus Pokus | Když Vaří Babička

Podrobný recept na Krtkův dort :
Na korpus budeme potřebovat:
2 sáčky čokoládového pudinkového prášku
80 g moučkového cukru
půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
2 vejce
100 ml oleje

Postup na korpus:
Dno dortové formy o průměru 20 - 22 cm vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 180°C. Smícháme pudinkové prášky, cukr a kypřící prášek. Do směsi přidáme vejce a vymícháme těsto, nejlépe elektrickým šlehačem. Pečeme 20- 25 minut. Vychladlý upečený korpus vydlabeme, aby na dně a po okrajích zůstal 1 cm těsta.

Na krém Budeme potřebovat:
1 želatinový ztužovač šlehačky zastudena
1 smetana na šlehání
20 g moučkového cukru
1 zakysaná smetana 15%
2 lžíce tučného tvarohu
60 g hořké čokolády nasekané na kousky

Postup na krém:
Šlehačku vyšleháme do tuha. Zvlášť si smícháme zakysanou smetanu,tvaroh, cukr a nasekanou čokoládu. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na obalu a ihned ručně vmícháme po částech směs se zakysamou smetanou a nakonec také po částech šlehačku. Dáme na chvíli do chladničky.

Postup na dokončení:
Oloupeme 3 - 4 banány. Na dno korpusu rozložíme banány, na ně navršíme krém a celé posypeme rozdrobeným vydlabaným těstem. Dáme do ledničky minimálně na hodinu.



Pokud si toto nebo jiné z mých receptů doma zkusíš, vyfoť tvůj výtvor na Instagram s #kdyzvaribabicka

Také mě můžete sledovat na sociálních sítích:
Instagram: http://bit.ly/kdyzvaribabickaig
Facebook: http://bit.ly/kdyzvaribabickafb

Tvorba videa:
obsazení: Babička
kamera: Hendys
střih: Hendys
intro: Thr0nSK

obchodní záležitosti: kdyzvaribabicka@gmail.com

© Když Vaří Babička, Hendys 2019