Křupavý bůček s červeným zelím a knedlíkem - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Už jste někdy vyzkoušeli červené zelí s červenou řepou? Tato na první pohled netradiční kombinace hraje jednu z hlavních rolí v receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka na vepřový bok s knedlíkem a právě touto originální přílohou. Jakmile bůček nařežete, nakořeníte a dáte do trouby podlitý bílým suchým vínem, můžete se pustit do přípravy zelí. Kromě již zmíněné červené řepy k tomu budete potřebovat ještě vepřové maso, spoustu voňavého koření a nakonec i trochu medu. Podávat můžete vepřový bok se zelím a řepou například s houskovým knedlíkem, nebo třeba jen s čerstvým chlebem. S čím si ho dáte vy?

Suroviny:
· 2 kg vepřový bok Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 200 ml bílé suché víno
· 4 stroužky česnek
· 2 červená cibule
· 1 lžíce mletý pepř Kania
· vepřové sádlo Pikok
· 8 kuliček celý černý pepř Kania
· 8 kuliček nové koření
· 4 bobkový list Kania
· ½ červené zelí
· 2 červená řepa
· 2 lžíce med
· 3 citron
· 200 ml červené suché víno
· 1 knedlík
· 1 svazek lahůdková cibulka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/krupavy-bucek-s-cervenym-zelim-a-knedlikem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Nařezání bůčku a příprava na plech
0:43 Podlití vínem a pečení
0:49 Česnek a cibule
1:14 Příprava zelí
3:00 Příprava knedlíků
3:30 Vytažení bůčku z trouby
3:45 Servírování