Kuře na paprice - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kuře na paprice je jedna z nejoblíbenějších českých pochoutek. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak ji připravuje on. Naučíte se, jak správně kuře (nebo klidně slepici) uvařit, jak ho obrat i jak připravit základ na omáčku. Ti, co mají rádi trochu ostřejší chutě, pak vymění sladkou papriku za pikantní. Zjistíte i to, jak omáčku snadno zahustit a následně rozmixovat (zkuste ji i propasírovat, pokud nemáte tyčový mixér). Jako přílohu můžete nakonec podávat špenátové špecle, těstoviny nebo houskový knedlík. A nezapomeňte na drobný, ale důležitý detail – trochu zakysané smetany! Jaká je vaše oblíbená tradiční česká omáčka? Napište nám to do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/kure-na-paprice-1

Suroviny:
- 1 kuře Řezníkova čerstvá porce
- 2 l vody
- 1 kořenová petržel
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 5 bobkových listů Kania
- 10 kuliček nového koření Kania
- 25 kuliček černého pepře Kania
- 2 lžíce másla Pilos
- 1 cibule
- 2 lžíce sladké mleté papriky Kania
- 2 lžíce hladké mouky Belbake
- 150 ml čerstvé smetany (33 % tuku)
- 2 bobkové listy Kania
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- 300 g hrubé mouky Bellbake
- 100 g špenátového protlaku Freshona
- 3 vejce „M“
- 4 lžíce zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
- čerstvá listová petržel na ozdobu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe