kuře spatchcock v marinádě periperi #260

Dnes si ukážeme jak si udělat kuře, když nemáte možnost rožnění. Uděláme si kuře na placato, neboli spatchcock a to v marinádě peri peri. A k tomu bude i omáčka peri peri. Za mě je tento styl úpravy kuřete lepší než na plechovce piva. Doufám že se vám bude video líbit, zanecháte nějaký komentář a případně dáte like.

Navštivte můj eshop
https://www.pipmaster.cz/

--⏱️ Časové Značky ⏱️---

Přihlaste se k odběru kanálu
https://www.youtube.com/c/pipmaster?sub_confirmation=1

Staňte se členem kanálu a získej výhody
https://www.youtube.com/c/pipmaster/join

Přidejte se na sociálních sítích
▶FB https://www.facebook.com/pip.mastercz
▶Instagram https://www.instagram.com/pipmastergrill/

Marináda periperi na 1 kuře
1/2 šálku rostlinného oleje
1/3 šálku BBQ omáčky
3 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce mletého česneku
1 lžíce cibulového prášku
2 čajové lžičky čerstvé vymačkané citronové šťávy (volitelně)
2-4 čajové lžičky sriracha - volitelně dle pálivosti
1 čajová lžíce žluté hořčice
2 čajové lžičky soli
pepř, podle chuti (volitelně)
část marinády si schovejte na potírání v průběhu grilování

Omáčka periperi
2 červené cibule
1 celou hlavičku česneku
5 chilli papriček
2 červené kapie
3 vetší rajčata, oloupaná
4 lžíce olivového oleje
Nastrouhanou na kůru ze 3 citronu
a po té z nich vymačkat šťávu
1 dcl octa z červeného vína
2 lžíce cukru
1 lžička soli
1 kávová lžička mletého pepře
2 bobkové listy
1 lžíce sušeneho oregana
1 lžíce uzené papriky
Vše rozmixovat a provařit cca 20.min
lze uchovat v lednici i +- 14 dnů