Kuřecí játra na smetaně - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Drůbeží játra na cibulce jsou dnes už klasickým receptem, a tak se šéfkuchař Roman Paulus rozhodl, že je krapet ozvláštní. Na jeho recept budete kromě samotných jater a cibule potřebovat i žampiony, česnek, nakrájenou papriku, ale i brandy, se kterou se naučíte játra ve wok pánvi správně oflambovat. Flambování je jednodušší, než se zdá, a tak budete mít rychle hotovo a na závěr postačí už jen přidat smetanu a nechat zredukovat omáčku do požadované hustoty. Podávejte s knedlíkem, rýží nebo čímkoliv dalším, co máte rádi. S čím si jatýrka dáte vy?

Suroviny:
· 4 lžíce rostlinný olej Primadonna
· 800 g kuřecí játra Řezníkova čerstvá porce
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 2 cibule
· 100 g žampiony
· 4 stroužky česnek
· 100 g červená paprika
· 1 snítka čerstvý tymián
· 100 ml brandy
· 250 ml čerstvá smetana (33 % tuku) Pilos
· 1 snítka listová petržel
· hrnečkové knedlíky

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-jatra-na-smetane

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 ÚVod
0:10 Příprava jater a opečení
0:44 Orestování základu
1:20 Smíchání surovin a přidání brandy a smetany
1:40 Dochucení a servírování