Kuřecí kebab v pita chlebu s hummusem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kebab je populární jako oběd nebo svačinka, který si dáte, když zrovna máte na spěch. ‍️ Můžete si ho ale připravit i doma ze šťavnatých kuřecích stehen podle video receptu Romana Paulus. Ten vám ukáže, jak připravit marinádu na kuřecí maso z řeckého jogurtu, pálivé (nebo sladké) papriky a rajčatového protlaku. Zjistíte i, jak maso následně napíchat na špejle, aby se správně a autenticky „speklo“ k sobě a vy jste ho mohli posléze odřezávat do pita chleba. Pak stačí už jen přidat hummus, balkánský sýr a zeleninu a můžete zavolat hosty ke stolu. ️ Jaký kebab máte nejraději vy?

Suroviny:
Kuře v marinádě:
· 1 kg kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 2 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 140 g řecký jogurt Pilos
· 1 lžička pálivá mletá paprika Kania
· 1 lžíce rajčatový protlak Baresa
· 3 stroužky česnek
· 1 lžička citronová šťáva

Kebab v pitě:
· 4 čerstvý pita chléb
· 300 g hummus s česnekem Chef Select
· 200 g balkánský sýr Pilos
· 100 g ledový salát
· 130 g červená cibule
· 180 g rajčata
· 140 g řecký jogurt Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-kebab-v-pita-chlebu-s-hummusem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:09 Marinování masa
0:49 Napichování masa na špejli
1:23 Pečení v zapékací misce
1:41 Odřezání masa
2:30 Plnění pita chleba
3:05 Servírování