Kuřecí křidélka s česnekem a rajčatovým čatní - M. Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

V tomto receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka se naučíte připravit výborná kuřecí křídla marinovaná v bylinkách, citronové kůře a česneku. A zatímco budou naložená v marinádě odpočívat v lednici, budete mít spoustu času připravit rajčatové čatní, se kterým si na nich pochutnáte. Na to potřebujete šalotku jako základ, sušená i čerstvá rajčátka, rozinky a trochu bílého vína na chuť. Pak už stačí jen upéct samotná křídla a společně s čatní je podávat s lehkým rukolovým salátem a rozpečenou bagetkou. Jaká je vaše nejoblíbenější marináda na kuřecí křídla?

Suroviny:
Kuřecí křidélka:
· 1 kg kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
· extra panenský olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· čerstvý tymián
· 4 stroužky česnek
· 1 bio citron (kůra)
Čatní:
· 2 šalotka
· 1 stroužek česnek
· 500 g cherry rajčata (mix barev)
· 1 hrst rozinky Alesto
· 100 g sušená rajčata v oleji Italiamo
· 100 ml bílé suché víno
Servírování:
· 2 ciabatta (případně bezlepková)
· čerstvá rukola
· ½ citron (šťáva)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-kridelka-s-cesnekem-a-rajcatovym-catni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:19 Marinování kuřecích křídel
1:24 Příprava chutney
3:12 Příprava křídel na pečení
3:43 Dušení chutney
3:56 Pečené cabaty
4:41 Příprava rukolového salátu
5:43 Servírování
6:14 Závěr