Kuřecí křídla pečená s dýní a brusinkami - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kuřecí křidélka se dají připravit na hromadu způsobů, ale tento patří mezi ty nejzajímavější. Šéfkuchař Marcel Ihnačák vás naučí namíchat skvělou marinádu na kuřecí křídla z rybízového džemu, medu, bílého vína a sušených brusinek. Sladká marináda pomůže dodat křidélkům tu nejkřupavější kůžičku, na které si pochutnáte i s přílohou v podobě pečené dýně s červenou cibulí. Zatímco se bude vše dohromady péct, stihnete si namíchat i jednoduchý jogurtový dip s osvěžující mátou a citronovou šťávou. Jak máte kuřecí křídla nejraději vy?

Suroviny:
Křídla s dýní:
· 1,5 kg máslová dýně
· 2 × červená cibule
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 1 kg kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
· 4 lžíce rybízový džem Maribel
· 200 ml bílé suché víno Soave
· 1 lžíce med
· 1 hrst sušené brusinky Alesto
Dresink:
· 250 g bílý smetanový jogurt Pilos
· 1 lžíce med
· ½ × citron (šťáva)
· 1 hrst čerstvá máta

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-kridla-pecena-s-dyni-a-brusinkami

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava dýňě
1:15 Příprava marinády a kuřecích křídel
2:22 Pečení
2:50 Jogurtový dressing
3:44 Servírování