Kuřecí prsa s opečenou zeleninou a bazalkovou omáčkou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Hledáte nápad na jednoduchý a lehký oběd či večeři? Přesně pro takový případ připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na kuřecí prsa s opečenou zeleninou. Využijete v něm kromě rajčat a česneku hlavně lilek a cuketu, které dodají zeleninové směsi výjimečnou chuť. Kromě toho, jak zeleninu zbavit přebytečné vody i jak ji správně orestovat, se dozvíte, jak očistit a naporcovat samotná kuřecí prsa. Celý recept dokončí jednoduchá bazalková omáčka, která má nejenom intenzivní chuť a aroma, ale také se velmi jednoduše připravuje. Vystačíte si s rajčatovým protlakem, smetanou a samozřejmě velkorysou hrstí čerstvé bazalky. Ochutnáte?

Suroviny:
• 1 lilek
• keramický mlýnek s mořskou solí Kania
• 1 cuketa
• 5 stroužků česneku
• 100 g cherry rajčat
• olivový olej Primadonna
• keramický mlýnek s pepřem Kania
• čerstvý tymián
• ½ citronu (šťáva)
• 1 kg kuřecích prsou
• 2 lžíce rajčatového protlaku Kania
• 200 ml smetany na šlehání Pilos (33 % tuku)
• 1 hrst čerstvé bazalky
• 1 hrst parmazánu Parmigiano Reggiano Lovilio

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-prsa-s-opecenou-zeleninou-a-bazalkovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe