Kuřecí řízek se zeleninovým kari a rýží - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kombinace několika národních kuchyní dokáže vykouzlit zajímavé chutě. Příkladem je i recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil návod na v Česku tolik oblíbený kuřecí řízek podávaný s rýží a zeleninovým kari. Ačkoliv se může zdát, že je tato kombinace poněkud zvláštní, zcela nepochybně si na ní pochutnáte. Naučíte se, jak připravit jednoduché zeleninové kari z kořenové zeleniny a hrášku (můžete ale přidat třeba i brokolici nebo květák) i jak usmažit perfektní řízek z kuřecích prsou na přepuštěném másle. Nakonec nezbývá nic jiného než vše podávat s kopečkem jasmínové rýže. Jaká překvapivá kombinace chutí zaujala vás?

Suroviny:
· přepuštěné máslo na smažení
· 2 cibule
· 100 g mrkve
· 100 g celeru
· 3 lžíce kari koření
· 1 lžička krystalového cukru Belbake
· 250 ml kuřecího vývaru
· 600 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 100 g hladké mouky Belbake
· 2 vejce „M“
· 100 g strouhanky Belbake
· 100 g mraženého hrášku Freshona
· 1 lžička bramborového škrobu Belbake
· 1 lžíce vody
· 500 g vařené (asi 150 g syrové) jasmínové rýže Golden Sun


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-rizek-se-zeleninovym-kari-a-ryzi

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe