Kuřecí řízky pečené v popelu - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Šéfkuchař Roman Paulus miluje vysedávání u ohně, a tak připravil recept na jídlo, ke kterému kromě surovin, ohně a kousku alobalu vlastně nic jiného nepotřebujete. Je třeba akorát rozprostřít alobal, vymazat ho olejem a naskládat na něj předvařené brambory, kuřecí (nebo krůtí) stehenní řízky a nakonec i olivy, bylinky nebo cherry rajčata. Balíček pak stačí přikrýt popelem a následujících třicet minut si užívat žár ohně – žhavý popel se totiž o celé vaření postará za vás. ‍ Co v popelu rádi připravujete vy? Napište nám to!

Suroviny:
· 1 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 250 g předvařené brambory
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 400 g kuřecí stehenní řízky XXL Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 150 g cherry rajčata
· 30 g černé olivy bez pecek Baresa
· 1 snítka čerstvá bazalka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-rizky-pecene-v-popelu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Příprava alobalu, vložení brambor a řízky
0:43 Vložení dalších surovin
1:01 Zabalení do alobalu a vložení do popela
1:34 Servírování