Kuřecí stehna na houbách - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU
Šťavnatá kuřecí stehna se smetanovou houbovou omáčkou jsou tím pravým receptem, když si chcete zaručeně pochutnat! Kuře na houbách připravíte jednoduše podle receptu Romana Pauluse od založení vývaru až po přílohu v podobě karlovarského knedlíku. A protože se do houbové omáčky přidává brandy, můžete si navíc vyzkoušet i flambování! Výhoda tohoto receptu je navíc ta, že pokud vás zrovna omrzí kuřecí stehna, stačí je vyměnit za vařenou slepici nebo třeba králíka. S čím si na houbové omáčce pochutnáte vy?
Suroviny:
Kuřecí vývar:
2 l voda
5 bobkový list Kania
25 kuliček celý černý pepř Kania
10 kuliček nové koření Kania
1 kořenová petržel
1 mrkev
0,25 celer
1 cibule
1 kg kuřecí horní a spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
Kuře na houbách:
· 50 g máslo Pilos
· 100 g žampiony
· 100 g hlíva ústřičná
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 100 g cibule
· 1 lžička kmín Kania
· 30 g hladká mouka Belbake
· 100 ml brandy
· 300 ml vývaru z vaření stehen
· 250 ml smetana ke šlehání (33 %) Pilos
· 1 snítka čerstvá listová petržel
· karlovarský knedlík
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-stehna-na-houbach
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
0:38 Příprava omáčky
1:42 Přidání brandy do základu
1:56 Přidání vývaru
2:17 Očištění masa
2:36 Dokončení omáčky
2:45 Dozdobení
2:55 Servírování s karlovarským knedlíkem
3:28 Závěr
Suroviny:
Kuřecí vývar:
2 l voda
5 bobkový list Kania
25 kuliček celý černý pepř Kania
10 kuliček nové koření Kania
1 kořenová petržel
1 mrkev
0,25 celer
1 cibule
1 kg kuřecí horní a spodní stehna Řezníkova čerstvá porce
Kuře na houbách:
· 50 g máslo Pilos
· 100 g žampiony
· 100 g hlíva ústřičná
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 100 g cibule
· 1 lžička kmín Kania
· 30 g hladká mouka Belbake
· 100 ml brandy
· 300 ml vývaru z vaření stehen
· 250 ml smetana ke šlehání (33 %) Pilos
· 1 snítka čerstvá listová petržel
· karlovarský knedlík
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-stehna-na-houbach
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
0:38 Příprava omáčky
1:42 Přidání brandy do základu
1:56 Přidání vývaru
2:17 Očištění masa
2:36 Dokončení omáčky
2:45 Dozdobení
2:55 Servírování s karlovarským knedlíkem
3:28 Závěr