Kuřecí ve schwarzwaldské šunce s dýňovým rizotem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Italská kuchyně má jednu nepopiratelnou výhodu – kromě toho, že skvěle chutná, je často i jednoduchá na přípravu. To je případ i výborného dýňového rizota, na který natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Zjistíte, jak připravit základ, do kterého kromě jiného přijde i bílé víno a vývar, i to, že krémovosti rizotu nedodává smetana, ale správný typ rýže (arborio), máslo a parmezán. Na rizotu si můžete pochutnat jen tak, ale když k němu opečete i stehenní (nebo prsní) kuřecí řízky zabalené v bazalce a schwarzwaldské šunce, budete mít na stole rázem skvělý sváteční oběd. Jaké rizoto je vaše nejoblíbenější?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/kureci-ve-schwarzwaldske-sunce-s-dynovym-rizotem

Suroviny:
- 2 lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
- 3 lžíce másla Pilos
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 350 g dýně Hokkaidó
- 100 ml bílého suchého vína Soave
- 200 g rýže arborio Italiamo
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- keramický mlýnek s chilli Kania
- asi 600 ml drůbežího vývaru
- 800 g kuřecích stehenních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
- 8 plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
- hrst čerstvé bazalky
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
- 1 lahůdková cibulka
- 8 polosušených cherry rajčat

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe