Květákové placičky s kari, sýrem a quinoou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Existují jídla, na kterých si můžete skvěle pochutnat, aniž byste v nich museli hledat byť jediný kousek masa. Jedním z takových jsou květákové placičky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Nejedná se ale o ledajaké zeleninové placky. Roman Paulus vám ukáže, jak připravit základ z rozsekaného (nebo rozmixovaného) květáku i jak přimíchat quinou, sýr, vejce, mouku a další suroviny, aby vám vzniklo kompaktní těsto, ze kterých se budou placičky snadno tvarovat. Hotové květákové placičky s kari pak můžete doplnit jednoduchým salátem z řapíkatého celeru a ředkviček. Jaké zeleninové placičky máte nejraději vy? Napište nám do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/kvetakove-placicky-s-kari-syrem-a-quinoou

Suroviny:
- 500 g květáku
- 5 vajec „M“
- 200 g vařené bio bílé quinoy
- 100 g sýra s modrou plísní Rival Pilos
- 15 g čerstvé bazalky
- 5 lžic celozrnné žitné mouky
- 1 lžíce kari koření
- 1 lahůdková cibulka
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 200 g zakysané smetany (16 % tuku) Pilos
Salát:
- 80 g řapíků celeru
- 80 g ředkviček
- 100 g čerstvé listové petržele
- 80 g lahůdkové cibulky
- 50 g extra panenského olivového oleje Primadona
- 1 citron (šťáva)

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe