Kynutí skořicoví šneci s citronovou polevou

Skořicoví šneci patří mezi klasiku (oblíbenou například i ve Skandinávii), se kterou rozhodně nadchnete každého svého návštěvníka – pokud je tedy všechny nesníte dřív sami! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak skořicové šneky připravit od míchání těsta až po polevu na dochucení. Zjistíte, jak na těsto, jak připravit náplň i jak správně šneky zarolovat a nakrájet, abyste je pak mohli před pečením ještě nechat nakynout přímo v pekáčku. Citronová poleva s krémovým sýrem je už jenom třešnička na dortu! Napište nám, jestli máte skořicové šneky také tak rádi!

Suroviny:
Těsto:
· 500 g hladká mouka
· 2 × vejce „M“
· 1 × žloutek
· ½ × vanilkový cukr
· 1 × citron (kůra)
· 1 lžíce tuzemák
· 80 g máslo
· 5 g sůl
· 42 g čerstvé droždí
· 200 ml plnotučné mléko
Náplň:
· 50 g máslo
· 100 g třtinový cukr
· 3 lžíce mletá skořice
Poleva:
· 200 g čerstvý sýr Palouček
· 2 × citron (šťáva)
· 120 g moučkový cukr

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kynuti-skoricovi-sneci-s-citronovou-polevou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:05 Příprava kynutého těsta
0:50 Vyválení těsta
1:29 Potření těsta – máslo, cukr, skořice
2:02 Zarolování těsta
2:28 Nakrájení šneků a vložení do pekáčku
2:58 Nakynutí a pečení
3:16 Příprava polevy
4:11 Zalití polevou
4:28 Servírování