Kynutý borůvkový koláč s drobenkou - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Klasický kynutý koláč s borůvkami či jiným ovocem si nejspíš pamatujete z návštěv svojí babičky, ale díky video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si teď doma můžete připravit vlastní a nejméně stejně tak dobrý! Naučíte se připravit to nejdůležitější – tedy kynuté těsto, které pak stačí jen vyválet, přenést na plech a ozdobit borůvkami nebo jiným oblíbeným ovocem. Borůvkový koláč pak nakonec můžete ještě posypat drobenkou a dát do trouby. Pak už si jen budete muset dávat pozor, abyste ho celý nesnědli ještě horký, čerstvě vytažený z trouby. Jaké ovoce na kynutém koláči máte nejraději vy?

Suroviny:
500 g špaldová mouka + na pomoučnění
4 lžíce rostlinný olej
3 lžíce krupicový cukr
125 g máslo + na vymazání
2 vejce „M“
42 g čerstvé droždí
300 ml plnotučné mléko
1 špetka sůl
600 g borůvky
drobenka


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kynuty-boruvkovy-kolac-s-drobenkou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0.07 Základ těsta
0:48 Hnětení těsta v robotu a nakynutí
1:02 Vyválení těsta
1:34 Těsto na plech
1:58 Borůvky na koláč a drobenka
2:28 Nakynutí koláče a pečení
2:44 Nakrájení koláče