Liptovská pomazánka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Když dostanete chuť na zajímavou pomazánku, nemusíte chodit nikam daleko. Stačí se podívat do sousední slovenské kuchyně, stejně jako to udělal šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video návod na originální liptovskou pomazánku. Zjistíte, proč by se měla připravovat z pravé ovčí bryndzy i jak ji správně ochutit nejenom kmínem a solí, ale také pažitkou a sladkou (případně i pálivou) paprikou. ️ Nakonec stačí jen namazat na chleba a pochutnat si! Jakou pomazánku máte nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
250 g bryndza
1 lžíce máslo
2 lžíce zakysaná smetana (18 % tuku)
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce sekaná cibule
1 lžička mletý kmín
2 lžíce sekaná pažitka
pepř
sůl
1 malá červená cibule

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/liptovska-pomazanka

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:12 Bryndza
0:32 Máslo
0:38 Zakysaná smetana
0:48 Sladká paprika
0:57 Cibule a kmín
1:03 Pažitka
1:08 Pepř a sůl
1:28 Servírování
1:58 Ozdobení pažitkou, cibulí
2:05 Závěr