Losos s omáčkou na toskánský způsob - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Losos je úžasná ryba. Nejenom, že si ji můžete připravit ve spoustě variacích, ale hlavně je hned hotová a zvládne ji i úplný kulinářský začátečník. Šéfkuchař Marcel Ihnačák si pozval do kuchyně pomocníka Milana, se kterým společně připravili lososa s omáčkou na toskánský způsob. Zjistíte, jak správně rybu naporcovat i nakořenit a hlavně, jak ji připravit v jedné pánvi rovnou s omáčkou, které vévodí vedle oliv a sušených rajčat hlavně bílé suché víno a smetana. Nakonec stačí přidat jen opečenou bagetku a můžete podávat. A jak lososa máte nejraději vy?

Suroviny:
· 300 g filet z lososa
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 4 stroužky česnek
· 1 hrst sušená rajčata Italiamo
· 1 hrst zelené olivy bez pecky Baresa
· 1 hrst čerstvý tymián
· 1 lžíce máslo Pilos
· 50 ml bílé suché víno Soave
· 150 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· 1 hrst parmazán Parmigiano reggiano Italiamo
· 1 hrst baby špenát
· 1 hrst čerstvá bazalka
· ½ × citron (šťáva)
· 1 × baget

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/losos-s-omackou-na-toskansky-zpusob

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
1:20 Příprava lososa
2:44 Opékání ryby
3:06 Příprava ingrediencí k rybě
3:50 Přidání másla a bazalky
4:04 Přidání bílého vína
4:28 Přidání smetany
4:44 Opečení bagety
5:06 Přidání parmazánu
5:21 Špenát, bazalka a koření
6:19 Opečená bageta a servírování