Losos uzený v teplém kouři s mangem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Uzení může být otázkou jen několika desítek minut! O tom vás přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus, který natočil video recept na teplem uzeného lososa. Naučíte se lososa správně marinovat v cukru, soli a rumu a následně i hořčici. Dále zjistíte, jak z běžného grilu vytvořit malou udírnu pomocí dřevěného uhlí a odštěpků namočených ve vodě. Nakonec zvládnete namíchat i jednoduchou salsu s mangem, limetkovou šťávou a koriandrem. Jako přílohu připravte opečené bagetky nebo grilované brambory a můžete podávat! ️ Už jste někdy udit v grilu vyzkoušeli?

Suroviny:
Losos:
1 filet lososa s kůží a šupinami
200 g třtinového cukru Belbake
200 g jedlé kamenné soli Kania
200 ml bílého rumu James Cook
extra panenský olivový olej Primadonna
4 lžíce plnotučné hořčice Kania
4 lžíce hrubozrnné hořčice Kania

Mango salsa:
1 mango
1 lžíce třtinového cukru Belbake
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
1 pálivá paprička
¼ červené papriky
1 červená cibule
2 limetky (šťáva)
4 lžíce sekaného koriandru + na ozdobu
2 francouzské bagety


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/losos-uzeny-v-teplem-kouri-s-mangem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe