Masový jehněčí štrúdl a šťouchané brambory s kozím sýrem - Roman Paulus

Štrúdl nemusí být jen s jablky nebo tvarohem. Šéfkuchař Roman Paulus připravil netradiční závin s mletou jehněčí plecí (tu můžete nahradit mletými jehněčími předními díly nebo hovězím), špenátem (nebo kopřivou, chcete-li) a modrým sýrem.

Díky video receptu se naučíte, jak připravit těsto i jak ho potom jednoduše vyválet, aby se vám netrhalo a nelepilo. Chuť pomůže dodat i schwarzwaldská šunka a šťouchané brambory se špenátem a čerstvým kozím sýrem jako příloha. A co vy? Máte rádi slané záviny?

Suroviny na 2 menší štrúdly:

  • 200 g másla
  • 300 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 120 g plnotučného mléka
  • mlýnek s mořskou solí
  • 800 g jehněčích předních dílů nebo plece
  • 1 starší houska
  • 100 g blanšírovaného špenátu
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 100 g sýra s modrou plísní
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 3 vejce „M“
  • keramický mlýnek s pepřem
  • 12 plátků schwarzwaldské šunky
  • 400 g vařených brambor
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lahůdková cibulka
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 1 cibule