Masový jehněčí štrúdl a šťouchané brambory s kozím sýrem - Roman Paulus
Štrúdl nemusí být jen s jablky nebo tvarohem. Šéfkuchař Roman Paulus připravil netradiční závin s mletou jehněčí plecí (tu můžete nahradit mletými jehněčími předními díly nebo hovězím), špenátem (nebo kopřivou, chcete-li) a modrým sýrem.
Díky video receptu se naučíte, jak připravit těsto i jak ho potom jednoduše vyválet, aby se vám netrhalo a nelepilo. Chuť pomůže dodat i schwarzwaldská šunka a šťouchané brambory se špenátem a čerstvým kozím sýrem jako příloha. A co vy? Máte rádi slané záviny?
Suroviny na 2 menší štrúdly:
- 200 g másla
- 300 g hladké mouky + na pomoučnění
- 120 g plnotučného mléka
- mlýnek s mořskou solí
- 800 g jehněčích předních dílů nebo plece
- 1 starší houska
- 100 g blanšírovaného špenátu
- 1 lžíce celého kmínu
- 100 g sýra s modrou plísní
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 3 vejce „M“
- keramický mlýnek s pepřem
- 12 plátků schwarzwaldské šunky
- 400 g vařených brambor
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- hrst čerstvého špenátu
- 1 lahůdková cibulka
- 100 g čerstvého kozího sýra
- 1 cibule