Mazanec - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Velikonoce si bez mazance, který patří k tradičním pochoutkám tohoto svátku, jen stěží představíme. Má dlouholetou tradici a z generace na generaci se v rodinách předává recept na tu nejlepší verzi. Jeho základ tvoří kvásek, mouka, vejce a mléko, ale o jeho výjimečnosti rozhodují i další suroviny, například namočené hrozinky, sušené ovoce nebo plátky mandlí. Svou oblíbenou verzi mazance vám v následujícím videu ukáže Roman Paulus. Prozradí vám, jakou konzistenci by mělo těsto mít, čím zvýraznit jeho chuť a co udělat, aby správně vykynulo. Upečte si mazanec a ucítíte, jak se váš domov naplní velikonoční atmosférou.
Viz trick Romana na mazanec a nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/mazanec

Suroviny (množství na dva mazance)
Kvásek
42 g droždí (1 kostka)
1 lžíci cukru krupice
50 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
Těsto
400 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
150 g cukru krupice
100 g másla
3 vejce „M“ (pouze žloutky)
sůl
1 lžička citronové kůry
150 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
Ostatní
vejce „M“ na potření
mandlové plátky na posypání
cukr moučka na posypání

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe