Nadýchaná jako obláček! Omeleta Poulard – velmi snadná na přípravu! | Chutný TV

Nadýchaná jako obláček! Omeleta Poulard – velmi snadná na přípravu! | Chutný TV

Suroviny:
4 vejce
10 g másla
1 čajová lžička soli

Oddělíme bílky od žloutků 4 kusy
Žloutky se solí ušleháme do nadýchané hmoty ½ čajové lžičky
Ušlehané žloutky nalijeme do rozpálené pánve s rozpuštěným máslem 10 g
Hmota by měla pokrývat celou plochu pánve
V další míse ušleháme bílky se solí, dokud nevznikne sníh ½ čajové lžičky
Hmotu ze žloutků potřeme sněhem z bílků
Opatrně uhladíme stěrkou
Pánev přikryjeme pokličkou a ohříváme na malém ohni
POČKÁME 5-6 MIN
Omeletu dáme na talíř a rozřízneme napůl
Za pomoci stěrky položíme jednu půlku omelety na druhou