Nejchutnější předkrm "něha".| Chutný TV

Nejchutnější předkrm "něha".| Chutný TV

Suroviny:

5 vajec

500 g slaných sušenek

1 plechovka ryb v oleji (250 g)

10 polévkových lžic majonézy

150 g sýru

100 g malých nakládaných okurek

2 stroužky česneku

Tohle se bude na vaší novoroční tabuli vyjímat! Nejchutnější předkrm ”Gingășie”.

Youtube návod na přípravu:
1/3 slaných krekrů dáme na talíř 500 g
Uvaříme vejce, oloupeme je a oddělíme bílky od žloutků 5 kusů
Bílky i žloutky nastrouháme zvlášť na jemném struhadle
Vaječné bílky promícháme v misce s majonézou 2 lžíce
Směs z bílků a majonézy vytvoří na krekrech druhou vrstvu
Následuje další vrstva z krekrů (znovu použijeme ⅓ celkového množství)
Rybu rozmačkáme vidličkou 1 plechovka 250 g
Dále vytvoříme vrstvu z rozmačkané ryby
Dobře ji rozprostřeme
Malé nakládané okurky nakrájíme na tenké plátky 100 g
Okurkové plátky rovnoměrně rozprostřeme
Dále přidáme zbytek krekrů
Nastrouháme sýr 150 g
A promícháme ho s lisovaným česnekem a majonézou 2 kusy/stroužky/2 lžíce
Vytvoříme vrstvu ze směsi sýru, majonézy a česneku
Salátový dort ozdobíme nastrouhanými žloutky 5 kusů
VLOŽÍME DO LEDNICE NA 1 H