Nejlepší sendvič - mnohem lepší, než kebab!| Chutný TV

Nejlepší sendvič - mnohem lepší, než kebab!| Chutný TV


Suroviny:
500 g mletého hovězího/vepřového masa
30 g nasekané petržele
½ čajové lžičky soli
½ čajové lžičky mletého černého pepře
½ čajové lžičky mleté sladké papriky
½ čajové lžičky sušeného česneku
150 g plátkového tvrdého sýru (eidam)
2-3 rajčata
6-8 listů zeleného salátu
2 bagety
1 červená cibule
2 polévkové lžíce kečupu
2 polévkové lžíce hořčice
2 polévkové lžíce pálivé omáčky na kebab

Bagety rozkrojíme na 3-4 stejné díly (záleží na tom, jak velké je chcete mít) 2 ks
A každý kus podélně rozpůlíme (nerozkrajujeme je úplně, měly by zůstat spojené)
Do každého dílu dáme list zeleného salátu 6-8 ks
Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky 2-3 ks
Do každého dílu bagety vložíme 2-3 plátky rajčete
Do mísy dáme mleté hovězí / vepřové maso 500 g
Přidáme nasekanou petržel 30 g
Osolíme a opepříme ½ čajové lžičky / ½ čajové lžičky
Okořeníme mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem ½ čajové lžičky / ½ čajové lžičky
Dobře promícháme lžící
Masovou směs dáme do plastové lahve, kterou jsme si předem rozkrojili na půl, použijeme půlku s víčkem
Směs uhladíme lžící
Když je lahev naplněná masem, položíme ji na zavařovací sklenici a odstraníme víčko
Vezmeme grilovací jehlu a zatlačíme ji směrem dolů tak, aby směs masa vyšla ve tvaru válečku, a vytvoříme tak masové kuličky velké asi 8 cm
Masové válečky smažíme na dobře rozehřáté pánvi, dokud nezhnědnou
Když všechny válečky osmažíme na pánvi (bez oleje), položíme na ní plátek sýru (eidamu) a necháme ho pár vteřin roztéct 150 g
Na rozteklý sýr položíme masovou rolku a otáčíme s ní tak, aby se celá obalila sýrem. Pokračujeme, dokud takto neobalíme všechny válečky.
Jednu masovou kuličku se sýrem vložíme do každého sendviče
Následuje několik rozpůlených kroužků z červené cibule 1 ks
Na některé sendviče dáme vrstvu kečupu 2 polévkové lžíce
Na další použijeme pálivou omáčku na kebab 2 polévkové lžíce
Nebo vrstvu hořčice 2 polévkové lžíce