Nejlepší sendvič na světě z domácího chleba! Nikdo mu neodolá! Chutný TV

Nejlepší sendvič na světě z domácího chleba! Nikdo mu neodolá! Chutný TV
Suroviny:
Na kvásek:
250 ml vody
7 g sušeného droždí
157 g pšeničné mouky
140 g celozrnné mouky
Na chleba:
540 g pšeničné mouky
85 g žitné mouky
330 ml vody
2 polévkové lžíce medu
10 g soli
1 polévková lžíce oleje na vymazání
Na náplň:
100 g plátků slaniny
6 polévkových lžic domácí majonézy
1 rajče nakrájené na plátky
1 špetka soli
2 smažená vejce
6 listů salátu
100 g plátkového sýru

1. Nejdříve si připravíme kvásek: Do mísy nalijeme 250 ml horké vody
2. Přidáme 7 g sušeného droždí
3. Mícháme, dokud se nerozpustí
4. Přidáme 157 g pšeničné mouky
5. Smícháme se 140 g celozrnné mouky
6. Přikryjeme potravinovou folií a necháme kynout
7. NECHÁME 2 HODINY KYNOUT
8. Poté do mísy nasypeme zbylých 540 g pšeničné mouky a přilijeme kvásek
9. Přilijeme 330 ml vody
10. Přidáme 85 g žitné mouky
11. Přidáme 2 polévkové lžíce medu
12. Promícháme dřevěnou vařečkou
13. Přisypeme 10 g soli, hněteme asi 15 minut, dokud nevznikne pružné a lehce lepivé těsto
14. Těsto vložíme do velké mísy vymazané 1 polévkovou lžící oleje a přikryjeme utěrkou
15. NECHÁME DALŠÍ 2 HODINY KYNOUT
16. Těsto položíme na pomoučněný vál
17. Těsto také posypeme moukou a začneme ho vypracovávat
18. Těsto na chleba vložíme do ošatky vystlané utěrkou
19. NECHÁME 45 MINUT ODPOČINOUT
20. Vykynuté těsto vložíme na plech vyložený pečícím papírem
21. Na těstě vytvoříme ostrým nožem zářezy ve tvaru kříže
22. Těsto postříkáme 2 polévkovými lžícemi vody
23. PEČEME V TROUBĚ NA 220 °C PO DOBU 15 MINUT, poté SNÍŽÍME TEPLOTU 190 °C A PEČEME JEŠTĚ 35 MINUT
24. Vychladnutý chleba (necháme 2 hodiny odstát) rozkrojíme napůl
25. Poté uřízneme 4 tenké plátky
26. Vytvoříme sendvič: 2 plátky chleba pomažeme 6 polévkovými lžícemi domácí majonézy (celkem nám vzniknou 2 sendviče)
27. Mezitím si nakrájíme na plátky 1 rajče
28. Několik plátků rajčete položíme na majonézu
29. Posypeme špetkou soli
30. 100 g plátků slaniny dáme na drátěný rošt, který vložíme na plech
31. PEČEME 10 MINUT AT 200 °C
32. Na chleba dáme několik plátků slaniny
33. Na každý namazaný krajíc dáme jedno osmažené vejce
34. Na každé vejce položíme 3 listy salátu
35. Před tím, než sendviče přikryjeme druhým krajícem, přidáme ještě celkem 100 g plátkového sýra
36. VLOŽÍME NA 4 MINUTY DO TROUBY PŘEDEHŘÁTÉ NA 200 °C
37. Poté na rozteklý sýr přiložíme druhý krajíc chleba a to samé uděláme i s druhým sendvičem