Nejlepší způsob, jak připravit květák – pečený květák s překvapením! | Chutný TV

Nejlepší způsob, jak připravit květák – pečený květák s překvapením! | Chutný TV

Suroviny:
1 malý květák
180 g mletého hovězího/vepřového masa
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
½ čajová lžička soli
½ čajová lžička černého pepře
½ čajová lžička sladké papriky
80 ml rajčatového protlaku

Na omáčku:
50 g másla
30 g mouky
200 ml mléka
80 g čedaru + 30 g na posypání květáku
20 g strouhaného parmazánu

1) Z květáku vykrojíme střed a dáme ho do hrnce s vroucí vodou 1 ks / 3 l
2) VAŘÍME 2-3 MIN
3) Poté květák dáme do mísy se studenou vodou nebo ledem
4) UDRŽUJEME CHLADNÉ
5) Do mísy si dáme mleté hovězí/vepřové maso 180 g
6) Přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek 1 ks/2 ks/stroužky
7) Přidáme vejce a sůl 1 ks / ½ čajové lžičky
8) Opepříme a okořeníme sladkou paprikou ½ čajové lžičky / ½ čajové lžičky
9) Nakonec přidáme rajčatový protlak a promícháme 80 ml
10) Mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí
11) Květák naplníme masovou směsí (směs stlačíme lžící, aby se zaplnil celý květák)
12) Květák (masovou směsí nahoru) položíme do formy vyložené pečícím papírem a zakryjeme ho alobalem
13) PEČEME NA 180 °C/15 MIN, poté odstraníme alobal a PEČEME NA 180 °C/15 MIN
14) Mezitím si dáme do kastrolu máslo na rozpuštění 50 g
15) Přisypeme mouku a nepřestáváme míchat 30 g
16) Postupně přiléváme mléko a stále mícháme 200 ml
17) Dále si nahrubo nastrouháme čedar 110 g
18) Poté do kastrolu přidáme nastrouhaný sýr a mícháme, dokud nevznikne hustá omáčka 80 g
19) Hrnec sundáme z plotny a květák (s masem) otočíme směrem dolů a polijeme ho omáčkou
20) Posypeme ho zbytkem čedaru 30 g
21) Poté posypeme nastrouhaným parmazánem 20 g
22) PEČEME NA 180 °C /15 MIN