Nepečený dezert s helvou - že je tak chutný! | Chutný TV

Nepečený dezert s helvou - že je tak chutný! | Chutný TV

Mléko 300 ml
Mouka 3 lžíce
Bramborový škrob 3 lžíce
Cukr 125 g
Žloutky 2 ks
Mléko 700 ml
DÁME VYCHLADIT
Máslo 200 g
Vychlazený krém
Rozmačkaná helva 280 g
Kakaové sušenky 450 g
Marmeláda z černého rybízu 180 g
DÁME VYCHLADIT NA 3-4 HODINY
Rozmačkaná helva 20 g

1) Do mísy nalijeme mléko 300 ml
2) Přisypeme mouku 3 lžíce
3) Přidáme bramborový škrob 3 lžíce
4) Vše dobře promícháme metlou
5) Přisypeme cukr 125 g
6) Přidáme žloutky 2 ks
7) Pokračujeme v míchání
8) V hrnci ohřejeme na mírném ohni zbytek mléka a postupně do něj přimícháváme směs z mléka a žloutků, mícháme, dokud hmota neztuhne 700 ml
9) DÁME VYCHLADIT
10) Za pomoci mixéru vyšleháme změklé máslo 200 g
11) Postupně do něj přidáváme vychlazený krém a dobře ho do másla zamícháme
12) Poté přidáme rozmačkanou helvu a vše pořádně promícháme vařečkou 280 g
13) Ve formě s odnímatelným dnem (18x22 cm) postupně vyskládáme jednotlivé vrstvy dortu, začneme kakaovými sušenkami a pokračujeme krémem 450 g
14) Následuje druhá vrstva sušenek
15) Poté rozprostřeme vrstvu marmelády z černého rybízu 180 g
16) Pokračujeme vrstvou krému, poté kakaovými sušenkami, další vrstvou krému a nakonec ještě jednou vrstvou sušenek, na kterou rozetřeme zbytek krému
17) DÁME VYCHLADIT NA 3-4 HODINY
18) Dort vyndáme z lednice a posypeme kousky rozmačkané helvy 20 g